štvrtok 21. júna 2018

Oslava gurudžího narodenín



V to ráno bolo zrejmé, že oslava nášho milovaného gurua bude doprevádzaná nádherným slnečným počasím. Slnko svietilo, vtáky vyludzovali nádherné melódie, prípravy sa mohli začať. Každému sa vstáva ľahšie keď existuje vyšší zámer prečo sa vykotúlať z tej mäkkej a teplej postele. Tento deň bol výnimočný a už len vstať ku prípravám, bolo požehnaním. 
Chrám bol pripravený. Je krásne sledovať tie rozžiarené tváre prichádzajúce na každú udalosť. Rodinu, ktorá sa aj vďaka chrámu Šrí Šrí Rádha Dajájutája Krišna môže takto stretnúť, pobudnúť v jednote a tak načerpať nové sily, obnoviť putá a priateľstvá. Tento raz sa však celá udalosť niesla akoby v inom duchu. Vo dverách sa objavovali nový ľudia, nové tváre. Ľudia, ktorí prichádzali do chrámu po prvý krát, ľudia, ktorí možno ani netušili, prečo sa ocitli na oslave nášho milovaného gurua. Išli za hlasom svojho srdca a to ich doviedlo priamo k nemu. 


Odbilo 10 hodín a guru púdža sa mohla začať. Pomáhať a byť tak súčasťou séva tímu je požehnaním pre každého z nás. Človek jednoducho vidí a cíti, že všetky tieto prípravy majú zmysel. Nie sú nutné žiadne dôkazy, stačí to vnútorné dojatie, láska, ktorá nás zalieva a živí. Pre toto sa oplatí žiť, toto je dôkaz nadovšetko. 
V komornej atmosfére prebehla púdža pre Rámánudža áčárja či Rádhé a Krišnu. Ľudia však akoby prišli aj pre niečo iné. Malý zhluk ľudí na prízemí sa rozrastal, až nakoniec nejeden z nás sedel v kruhu a počúval príhody o našom satguruovi. Napriek pokročilému času a chystanej oslavy, ktorá sa mala udiať v záhrade, ľudia nedokázali opustiť tento kruh. Rozprávanie bolotak dojemné, pre mnohích veľa krát až prekvapujúce, nádherné. Počúvať o svojom guruovi, každého z nás očarilo. Mnohí pocítili to krásne volanie srdca, túžbu byť čo najbližšie guruovi, slúžiť mu a milovať. 


Vonku sa jemne zmrákalo, no slnko vykukovalo spoza oblakov a dožičilo nám prekrásny záver dňa, prekrásnu oslavu. Narodeninová pieseň v podaní séva tímu, či kírtan, kedy mohol každý z nás vyjadriť svoju lásku piesňou gurudžímu, obšťastnil naše srdcia a vyčaril úsmev na tvári každému z nás. Toto precítenie lásky, tieto stretnutia v rodinnej atmosfére nám vnášajú do životov to po čom naše srdce tak silno túži. Lásku a odhodlanie pokračovať na našej duchovnej ceste.
Všetko najlepšie milý gurudží. Ďakujeme, že môžeme žiť tu a teraz, v tvojej blízkosti a láske. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára