utorok 18. septembra 2018

Leto 2018 s Bhakti Margou




Leto 2018 sme v Bhakti Marge svojou účasťou otvárali i uzatvárali festivalovo. Najskôr to boli Letné slávnosti na sekierskych lúkach (Zaježová), pokračovali sme festivalom Drienok a posledný augustový víkend sme sa zúčastnili festivalu Shantiloka.
Všetky tri festivaly boli niečím výnimočné a jedinečné. 



Kým na Zaježovej slúžil náš stan predovšetkým ako útočisko pred vetrom a dažďom a takto nenápadne si našiel svojich verných účastníkov, na Drienku pôsobil ako oáza pokoja. Okoloidúcich očaril dlho znejúci ÓM, nádherné mantry, ale aj ticho počas meditácií či smiech a láskavé radostné zdieľanie počas prednášok. Shantiloka nás počas mohutného dažďa hneď na druhý deň vtiahla do budovy veľkého športového areálu. Náš milý priateľ, Fredy Aisi, ktorý je hlavným organizátorom Shantiloky, nás pozval aj na hlavné pódium, kde sme Mahá mantrou a Gayatri mantrou spoločne otvorili festival. Nižší počet účastníkov ako bolo očakávané sa napokon ukázal ako ideálny, pretože počasie nás vôbec nepustilo von a všetky aktivity festivalu prebiehali v jednej veľkej športovej hale. Bhakti Marga dostala svoj priestor pre malý obchodík - Bhakti shop - a tiež malú miestnosť na prednášky. 



Bola to krásna súhra medzi mocným fyzickým cvičením s úžasnou energiou vo veľkom priestore a tichým zdieľaním v úzkom kruhu pri rozhovoroch a prednáškach. Tí, čo zavítali do nášho útulného priestoru, sa mohli dozvedieť, aké jednotlivé techniky jogy prináša a šíri náš satguru Paramahamsa Vishwananda. 



Tiež sme hovorili o tom, prečo mať gurua, prečo byť vegetariánom a vo voľnejších chvíľkach sme si zaspievali krásne mantry a bhadžany. Po celý čas boli s nami prítomné naše chrámové múrti Rádhá a Krišna, s ktorými sme púdžou a áratí otvorili a zatvorili aktivity Bhakti Margy na festivale. Bolo to po prvý krát, čo nás sprevádzali naše múrti a bolo to čarovné. Sám Fredy spomenul vo svojom príhovore, aký pokoj a až posvätná atmosféra sa šírila v našom priestore. Ďakujeme všetkým drahým oddaným, ktorí nezištne pomáhali na všetkých festivaloch a šírili tak lásku a posolstvo nášho milovaného gurudéva.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára