streda 16. augusta 2017

Oslava Krišna džanmáštamí


Z milosti nášho gurudžího, jeho nesmiernej lásky, sa po ďalší krát stretávame v chráme Šrí Šrí Rádhá Dajájutája Kršna aby sme oslávili zjavenie Šrí Kršnu, ktorý je považovaný za ôsmeho avatára Pána Višnua a Jeho najvýznamnejšiu inkarnáciu. Nové tváre, a to nie len zo Slovenska, nám pripomínajú nekonečnú lásku nášho majstra, ktorá nepozná hranice. Krásna atmosféra so všadeprítomnou vôňou a spevom, všetci na svojich miestach a oslavy sa môžu začať. 


Vychutnávame si spoločné chvíle strávené v tej najvzácnejšej spoločnosti, v spoločnosti Kršnu a Rádhárání. Chrám sa zdá byť tak nádherne plný, naplnený láskou a oddanosťou, naplnený oddanými, ktorí oslavujú, spievajú a otvárajú svoje srdcia. Spev je čím ďalej uvoľnenejší a všetko napovedá tomu, že dnes tu nie sme sami. Dnes je tu medzi nami ten, ktorý má tú silu milovať nás, ako sa hovorí v dobrom aj v zlom. Dnes tu až nezvyčajne silno cítiť prítomnosť Kršnu, prítomnosť milovaného gurudžího. 



Po zvučnej a tak krásne farebnej púdži sa presúvame na jadžňu, starodávnu ohňovú ceremóniu. Vdychujeme lúče slnka, ktoré na nás dopadajú, mantry, ktoré sú pre niektorých z nás ešte stále tak krkolomné, a predsa prehovárajú k našej duši, ku nám, akoby sme to všetko už dávno poznali. 



Pred oheň zasadajú aj tí najmenší, naše krásne deti, a mnohí z nás vnímajú tú obrovskú detskú odvahu, úprimnú lásku a hrdosť matiek, ktoré iba tušia, aká je to neuveriteľná výsada, že naše deti môžu tráviť svoj čas v tejto božskej spoločnosti. 




 
Po slnečnej jadžne sa spoločne stretávame v záhrade, aby sme spolu ešte strávili posledné chvíle, vnímali tú lásku šíriacu sa cez nás, požehnanie, ktoré sa nám dostalo z vôle gurudžího a vyjadrili vďaku. Už po toľký krát zažité a predsa vždy výnimočné, dych berúce a dojemné chvíle strávené v kruhu rodiny, Bhakti Marga rodiny.

Ďakujeme za toto krásne spájanie milý náš gurudží, ďakujeme za Tvoju nekonečnú neutíchajúcu lásku a prítomnosť v nás aj mimo nás.

Tadejati tannaijati
taddure tatsamipake
Tadantarasya sarvasya
tadu sarvasya bahyatah

Šrí Gurugítá, verš 62

Aj keď sa nehýbe je (guru) v pohybe, Je vzdialený a predsa tak blízko, vonku a zároveň vnútri všetkého.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára